10 semnale ascunse care iti spun ca esti STRESAT. Vezi care sunt acelea si ce ai de facut!
Daca ai un loc de munca stresant, o viata complicata, dar nu realizezi si nici nu simti ca esti stresat, inca; Atunci uite mai departe o lista cu 10 lucuri, care apar subtile si care ar trebui sa iti dea de gandit.
1. Durerile de cap
Durerile de cap bruste (intepaturile) sunt fenomene care anunta stress-ul. Un somn bun si o dieta echilibrata si un program fix de masa poate reduce acest lucru
2. Crampe musculare periodice
Crampele apar diferit, la barbati, ele pot fi musculare si destul de intense, insa la femei accentueaza durerile menstruale. Un remediu bun este o activitate fizica la o sala de sport si activitati recreative.
3. Dureri dentare, mai ales in timpul somnului
Scrasnitul dintilor in somn, poate duce la dureri dentare si de maxilar in timpul somnului si arata clar o cauza a stresului
4. Vise ciudate si foarte intense
Visele, de obicei, se obțin progresiv în timp ce dormi, așa că te trezești într-o stare mai bună decât ai fost inainte de a te duce la culcare, spune Rosalind Cartwright, dr. si profesor emerit de psihologie la Rush University Medical Center. Dar atunci cand esti stresat, te trezesti mai des, ceea ce perturba acest proces și permite imaginilor neplăcute să se repete toată noaptea. Un obicei bun este acela de a dormi 7-8 ore/noapte, și de a evita cofeina si alcoolul aproape de ora de culcare.
5. Sangerarea gingiilor
Potrivit unei analize braziliene din 14 de studii anterioare, oamenii cu un nivel ridicat de stres au un risc mai mare de boli parodontale. Nivelurile cronice crescute de cortizol, hormonul de stres, poate afecta sistemul imunitar și permite bacteriilor sainvadeze gingiile, spun cercetatorii.
6. Aparitia acnee-lor, aproape inexplicativ
Stresul creste inflamatia care duce la acnee la adulți, spune Gil Yosipovitch, MD, profesor clinica de dermatologie la Universitatea Wake Forest. Netezirea pielii cu o lotiune de piele care contine acid salicilic sau umezirea cu peroxid de benzoil, plus un hidratant noncomedogenic astfel încât pielea nu va fi prea uscata. Dacă pielea dumneavoastră nu răspunde la tratament în termen de câteva săptămâni, consultați medicul dumneavoastră pentru medicamente mai puternice.
7. Mancarimi ale pielii
Un studiu japonez, facut pe mai mult de 2.000 de oameni a descoperit ca cei cu mancarimi cronice (cunoscut sub numele de prurit), au fost de doua ori mai susceptibili de a fi stresati decat ceilalti. Deși o problemă de mâncărime devine enervanta, ea poate provoca cu siguranță stres, expertii spun ca este probabil ca o stare de anxietate sau tensiune agravează, de asemenea, conditiile de baza, cum ar fi dermatita, eczeme, psoriazis. “Raspunsul la stres activeaza fibrele nervoase, provocând o senzație de mâncărime“, explică Yosipovitch.
8. Alergii mai intense decat de obicei
Hormoni de stres poate stimula producerea de IgE, o proteină din sânge care provoacă reacții alergice, spune autorul unui studiu, Janice Kiecolt-Glaser, facut l Universitatea de medicina din Ohaio in 2008
9. Pofta accentuata de a manca ciocolata
La universitatea din Pennsylvania cercetatorii au realizat studii pe femei pre-și post-menopauza, au gasit doar o mica scadere a prevalentei de pofta de ciocolata după-menopauza, mai mica decât ar putea fi explicat. Autorii studiului spun că este probabil stres, sau alți factori care pot declanșa pofta femeilor pentru ciocolată.
10. Balonarea si dureri stomacale (buffe-ul)
Anxietatea și stresul poate provoca dureri de stomac, împreună cu dureri de cap, dureri de spate, și insomnie. Un studiu din 1953 facut pe barbati si femei, a constatat ca cei care se confruntă cu cele mai înalte niveluri de stres au fost mai mult de trei ori mai susceptibili de a avea dureri abdominale decat omologii lor mai relaxati. Conexiunea exactă este încă neclara, dar o teorie susține că intestinele și caile nervoase acționeaza pe creier; atunci când mintea reactioneaza la stres, intestinele ridica același semnal.
- Machu Picchu – Leaganul civilizatiei incase - 15 aprilie 2018
- Inventii care ne-au marcat: Roata. Cine, cand si cum a inventat-o - 2 aprilie 2018
- Samsung Galaxy S7: Cum va arata el, VIDEO si specificatii tehnice - 26 februarie 2016