Publicat: lun, apr. 14th, 2014

Adio XP – welcome 7. Astazi inceteaza suportul pentru Windows XP. Cum sa facem tranzitia spre Windows 7 sau Windows 8

windows-xp-vs-windows7Din acest moment, este recomandat să faceţi tranziţia la un sistem de operare mai recent, precum Windows 7, Windows 8 sau 8.1. Dar nu este obligatoriu. Oricum, dacă lucraţi cu informaţii sensibile şi nu folosiţi computerul doar pentru a vă uita pe Facebook şi a viziona un film, ar trebui totuşi să faceţi un upgrade. Gigantul din Redmond nu face decât să înceteze să vă mai ofere actualizări la Windows, atât. Deşi pare destul de grav şi la un anumit nivel chiar este, această acţiune nu implică sub nici o formă că trebuie să vă aruncaţi subit vechile computere la gunoi. Nici măcar nu înseamă că nu veţi mai putea instala sau reinstala Windows XP pe un computer.

Întâmplarea face că mulţi dintre voi au renunţat de mult deja la Windows XP. Un studiu recent confirmă că Windows 7 rulează acum pe un număr de peste 50% din PC-urile existente. Jucătorii pasionaţi, obligat-forţat, sigur au făcut trecerea, din cauza accesului la ultimul DirectX şi la cele mai noi drivere. Există însă un număr de aproximativ 20% dintre utilizatorii de computere care, din comoditate, din cauza unei configuraţii hardware slabe sau de frica de a învăţa ceva nou, folosesc un sistem de operare lansat în urmă cu 13 ani.

Dacă problema unei configuraţii slabe nu poate fi remediată printr-un articol, reticenţa la nou poate fi vindecată dacă cineva are răbdarea de a vă explica limpede că în realitate lucrurile nu vor fi atât de diferite. Este adevărat că, în cazul unui salt de la Windows XP la Windows 8, vă veţi frustra “maxim”, pentru că nu mai înteţelegeţi nimic şi nimic nu este unde obişnuia să fie. Dacă, în schimb, vă veţi instala Windows 7 pe vechiul vostru PC, prin câţiva paşi simpli, veţi putea transforma noua interfaţă într-una foarte similară cu cea de la XP. Mai mult decât atât, schimbările introduse odată cu acest sistem de operare vă vor face viaţa mai uşoară, după ce veţi înţelege cu ce se mănâncă – și veți înțelege foarte ușor.

Suportul pentru Windows 7 va mai fi oferit de Microsoft până în 2020. Ca urmare, dacă reuşiţi să vă instalaţi sistemul acum pe computer, cunoştinţele acumulate vă vor fi de folos pentru o perioadă lungă de timp. Cine ştie, poate până când ,,va expira” Windows 7, Microsoft va fi lansat suficient de multe actualizări de interfaţă pentru Windows 8.1 încât nici trecerea la cel mai nou SO al gigantului să nu mai fie foarte dificilă.

Descopera Lumea
loading...
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. ana spune:

    Ma intreb ce vor face firmele de stat care inca folosesc xp… Nimeni nu s-a gandit sa investeasca in upgrade-ul sistemelor de operare

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Descopera Lumea – Galerie

Alesund - Norway Ceata plutind deasupra orasului Cape Town - Africa de Sud Hong Kong Millau Viaduct Franta Monaco - Franta Mount-Roraima-Venezuela.
| RSS | Sitemap | Google+ | science blog |

Adio XP – welcome 7. Astazi inceteaza suportul pentru Windows XP. Cum sa facem tranzitia spre Windows 7 sau Windows 8