Publicat: mar, apr. 22nd, 2014

Amenintare la adresa omenirii, trei astronauti au tinut azi o conferinta de presa.

3 astronauti tin o conferinta

De ziua Pamantului, azi 22 aprilie 2014, trei fosti astronauti NASA vor prezenta in cadrul unei conferinte de presa, noi dovezi descoperite de oamenii de stiinta ce arata ca planeta noastra a suferit de 3 pana la 10 ori mai multe impacturi cu asteroizi uriasi decat se credea pana acum.

Datele au fost colectate de la o retea de avertizare asupra armelor nucleare sivor fi dezvaluite de Ed Lu, fost astronaut si totodata CEO-ul Fundatiei B612, Ei vor arata, in cadrul conferintei ca „singurul lucru care previne o catastrofa provocata de un asteroid de dimensiunile unui oras este norocul chior”.

Vezi transmisiunea mai jos

Cercetatorii au descoperit ca din 2001 pana astazi au avut loc 26 de explozii de intensitatea unei bombe atomice. Exploziile au avut loc in regiuni izolate, departe de zonele locuite, insa au fost detectate de o retea de avertizare conceputa pentru a detecta exploziile nucleare.

„Aceasta retea a detectat 26 de explozii multi-kiloton din 2001, toate datorandu-se impacturilor asteroizilor. Datele arata ca impactul unui asteroid nu este un eveniment rar, ci are loc de 3-10 ori mai des decat credeam pana acum. Faptul ca niciunul dintre aceste impacturi aratate in clipul video nu a fost detectat in prealabil dovedeste ca singurul lucru care previne o catastrofa este norocul chior. Scopul misiunii B612 Sentinel este de a gasi si de a detecta asteroizii cu cateva decenii inainte sa loveasca Pamantul, pentru a ne permite sa le deviem traseul”, a comentat Ed Lu, CEO-ul fundatiei B612, care organizeaza conferinta de presa de azi.

La eveniment vor participa si 2 astronauti cunoscuti,  Tom Jones si Bill Anders, acestia tinand o prelegere intitulata „Salvand Pamantul prin tinerea asteroizilor de mari dimensiuni la distanta”.

Sentinel

Fundatia B612 a lansat un parteneriat cu Ball Aerospace pentru a construi Sentinel Infrared Space Telescope Mission. Atunci cand va ajunge pe o orbita solara, fiind plasat mai aproape de Soare decat de Terra, Sentinel va folosi razele infrarosii pentru a detecta sute de mii de obiecte mai mari de 140 de metri in diametru ce se gasesc in apropierea Pamantului si care nu sunt cunoscute astazi oamenilor.

 

Conferinta de presa, sustinuta de cei 3 astronauti, va putea fi urmarira LIVE, la ora: 11:30 PST (22:30 ora Bucurestiului) 

Transmisiune directa de la Muzeul de Zbor în Seattle

Transmisiunea s-a incheiat!

 Fii la curent cu informatiile de pe mapamond, aboneaza-te!

Descopera Lumea
loading...

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Descopera Lumea – Galerie

Apus de soare in Paris (Franta) Ceata plutind deasupra orasului Cape Town - Africa de Sud Hong Kong Kiev - Ucraina Monaco - Franta Praga - Cehia
| RSS | Sitemap | Google+ | science blog |

Amenintare la adresa omenirii, trei astronauti au tinut azi o conferinta de presa.