Publicat: Dum, iun. 15th, 2014

Atentie! Unele vopsele de par ar mai putea fi inca cancerigene

vopsele de par

Conform unor studii facut de cercetatorii de la Universitatea din Lund – Suedia, unele tipuri de vopsele de par, in speciale cele deschise la culoare, dar si produse cosmetice, folosite la ondularea parului, ar putea contine substante cancerigene.

Aceste substante cancerigene, folosite in vopsele de par au fost interzise incepand cu anii `90 in Uniunea Europeana.
Cercetatorii Suedezi au descoperit o cantitate mare de toluidina in sangele coafezelor, dar mai ales, in cel al celor care aplicau vopsele permanente in culori deschise si a celor care foloseau produse pentru ondularea permanenta a parului.

„Credem ca exista un anume grad de contaminare in procesul de productie, pe care treuie sa-l investigam” , a spus cercetatorul Gabriella Johansson, de la Universitatea din Lund.

Aceasta substanta, toluidina, conform oamenilor de stiinta, poate provoca cancer de vezica, iar ea a fost interzisa atat la comercializare cat si la folosirea in industria cosmetica, la inceputul anilor `90 in UE.

Studiul facut de suedezii de la Universitatea din Lund, a masurat nivelurile a opt substante cancerigene, inclusiv toluidina, din sangele a cca 300 de coafeze si 30 de persoane care folosesc in mod regulat vopsele de par in comparatie cu alte 50 de persoane care nu au folosit vopsele de par sau substante pentru ondularea permanenta in ultimele 12 luni.
Astfel, persoanele care folosesc in mod regulat produseele mentionate, prezentau un nivel mai crescut de toluidina in sange, fiind astfel expuse unui risca major de cancer de vezica.

„La sfarsitul anilor `70 au existat substante cancerigene in vopsele de par, iar ulterior ele au fost interzise”, a mai spus cercetatorul.

Sursa: Daylimail.co.uk

Descopera Lumea
loading...

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Descopera Lumea – Galerie

Ceata plutind deasupra orasului Cape Town - Africa de Sud Imaginati-va locuind aici!- Hallstatt, Austria Istanbul Nava Spatiala Enterprise deasupra orasului Sao Jose dos Campo - Brazilia Ponte Vecchio - Italia Valletta-Malta
| RSS | Sitemap | Google+ | science blog |

Atentie! Unele vopsele de par ar mai putea fi inca cancerigene