Masinile electrice, prietenoase cu mediul inconjurator, sunt sigure pentru soferii care le folosesc, sigure din punct de vedere al sanatatii. Pana acum se credea ca motorul unui astfel de automobil genereaza un camp electric destul de puternic pentru a cauza cancer, probleme de memorie, dureri de cap, depresii si chiar cancer.

Studiul a fost efectuat in sapte tari, oamenii de stiinta masurand nivelul de expunere atat pe scaunul soferului, cat si in jurul bateriei care genereaza curentul necesar autopropulsiei. In toate cazurile, acest nivel a fost de 20 de ori mai mic decat cel admis de International Commission on Non-Ionising Radiation Protection (ICNIRP).

Rezutatele cercetarii finantate din fonduri europene sunt o adevarata gura de oxigen pentru producatorii masinilor electrice, vanzarile acestora fiind in crestere. Exista, de altfel, programe de stimulare a comercializarii de astfel de automobile chiar si in Uniunea Europeana, programul Green eMotion pentru mobilitatea nepoluanta avand la dispozitie 42 de milioane de euro.

Sursa: Yoda.ro