Publicat: joi, iun. 19th, 2014

Ce s-ar intampla daca pamantul nu s-ar mai invarti. VIDEO

daca pamantul s-ar opri

Nu ne gandim aproape niciodata la acest lucru, insa Pamantul pe care noi locuim se roteste cu aproximativ 1670 km/ora.

Dar ce s-ar intampla daca aceasta rotatie s-ar opri brusc? Despre acest lucru ne vorbeste Michael Stevens, cunoscut ca Vsauce pe youtube, in filmuletul facut de el.

Omul de stiinta, a subliniat impactul devastator pe care l-ar avea oprirea pamantului din rotatie si efectele pe care le-ar avea acest lucru asupra vietii pe care o stim noi.

Dar iata ce se s-ar intampla:

Efectele ar fi devastatoare, iar oamenii ar avea parte de o moarte cumplita.

Dupa ce planeta nu s-ar mai roti, orice obiect care nu s-ar afla la poli ar continua sa se miste cu viteza initiala de 1.670 km/h, deci oamenii ar zbura practic prin aer, asemeni unor gloante supersonice.,

Cei care, prin absurd, ar supravietui acestui fenomen, binenteles daca el s-ar intampla, ar avea de indurat vanturi foarte puternice, care vor distruge totul in calea lor, asemeni bombelor atomice.

vanturi puternice

In plus, planeta nu va mai avea un camp magnetic, prin urmare va fi scaldata in radiatiile solare ucigatoare, iar viata nu va mai fi posibila.

campul magnetic al pamantului

Campul magnetic al pamantului

Si forma planetei se va schimba, devenind o sfera perfecta, pentru ca viteza de rotatie care o facea mai bombata la ecuator nu mai exista.

Pe o sfera perfecta, oceanele isi vor schimba locul, se vor redistribui si astfel vor inunda multe zone de uscat.

Pe Pamant nu va mai exista zi si noapte, jumatate din planeta va avea timp de 6 luni lumina de la Soare, iar in cealalta jumatate va fi timp de 6 luni noapte.

Desi scenariul prezentat de Stevens este apocaliptic, specialistii de la NASA ne asigura ca asa ceva nu se va intampla in urmatoarele miliarde de ani.

Iata mai jos videoclipul realizat de omul de stiinta Michael Stevens

Sursa: Dailymail, youtube

Descopera Lumea
loading...
Displaying 9 Comments
Have Your Say
 1. Nicolae Cojocaru spune:

  Prostii, elucubratii de autodidacti care au auzit de inertie dar nu le trece prin cap ca, tot din cauza inertiei, un corp de marimea unei planete nu poate fi oprit instantaneu din miscarea sa de rotatie, sau din oricare alta miscare.

 2. Elena spune:

  „Desi scenariul prezentat de Stevens este apocaliptic, specialistii de la NASA ne asigura ca asa ceva nu se va intampla in urmatoarele miliarde de ani”

  – asta spun specialistii de la NASA, nici eu nu cred, ar fi intr-adevar apocaliptic…

 3. Ana spune:

  Demn de Armaghedon, multi vad, putini pricep 🙂

 4. Nicolae Cojocaru spune:

  Internetul e plin de pacate. Pe internauti nu-mi permit sa-i judec pentru ca nu ma simt indreptatit sa o fac. Unul dintre pacate este ca e greu sa faci distinctive intre o informatie reala, care vrea sa transmita ceva, nu neaparat 100% veridica, si o postare care urmareste doar sa fie citita de un numar cat mai mare de persoane, care sa adune cat mai multe click-uri, continutul neavand nicio semnificatie pentru cel care o posteaza.Sigur ca il pot cauta pe Michael Stevens, pot cauta Dailymail si sa citesc materialul original. Nu cred ca Youtube dovedeste veridicitatea unei postari.

 5. Nicolae Cojocaru spune:

  Am cautat cu Google „Michael Stevens”. Iata ce am gasit: „Michael Stevens /YouTube educator (deci nu „om de stiinta”!). MS is the creator and host of Vsauce, an educational YouTube channel that addresses scientific oddities, like „Is Your Red the Same as My Red? … Stevens has made a career feeding popular hunger for cool and interesting facts…”

 6. Nicolae Cojocaru spune:

  Nicio legatura intre afacerea lui MS si specialistii de la NASA sau din alta parte. O afacere , Sauce, care trezeste interesul a 1-2 milioane de internauti. Care internauti pariez can sent mai isteti decat „ziaristul” care l-a numit „om due stiinta”! Lucrarile stiintifice postate de un om de stiinta nu aduc nici zeci due mii de vizite pt ca trezesc interesul doar al unor specialisti intr-un domeniu foarte ingust.

 7. Nicolae Cojocaru spune:

  Oddity = chestii ciudate, bizare, curioase

 8. truezone spune:

  @disqus_bfsi833MZI:disqus, cred ca articolul trebuie privit ca pe un semnal de alarma si atat. Asa cum o facem si despre incalzirea globala, topirea ghetarilor, activitatea seismica sau ploi de meteori! De aceea se si afla in sectiunea Curiozitati si nu cea de Stiinta. Lucrurile trebuie privite si luate ca atare.

 9. Nicolae Cojocaru spune:

  Pt. Moderator: Cu tot respectul cuvenit, incalzirea globala, topirea ghetarilor, activitatea seismica, caderile posibile de meteoriti sunt, fiecare in parte, altceva! Cu totul altceva, sunt fenomene observabile/masurabile, nu idei nostime ale unui intreprinzator de pe net! Nu am nicio indoiala ca puteti sa faceti diferenta aceasta…

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Descopera Lumea – Galerie

Ceata plutind deasupra orasului Cape Town - Africa de Sud Hong Kong Imaginati-va locuind aici!- Hallstatt, Austria Ponte Vecchio - Italia Praga - Cehia Rio de Janeiro - Brazilia
| RSS | Sitemap | Google+ | science blog |

Ce s-ar intampla daca pamantul nu s-ar mai invarti. VIDEO