Publicat: sâm, mai 24th, 2014

Cercetatorii spun: Cuplurile casatorite au ADN similar

Cuplurile casatorite

Conform constatarile unor specialisti cuplurile casatorite au mai multe lucruri in comun decat se credea pana acum. Oamenii de stiinta au efectuat un studiu de comportament pe nu mai putin de 800 de cupluri, comparandu-le ADN-ul.

In ciuda vechii zicale cum ca opusurile se atrag, cuplurile casatorite au mai mult ADN in comun decat cei care nu formeaza o casnicie. Cercetatorii, de la Universitatea din California, au declarat ca aceasta constatare poate fi explicata partial prin faptul ca oamenii tind sa se casatoreasca cu cineva care locuieste in apropiere sau e de aceeasi etnie.

Cu toate acestea, si in ciuda acestui fapt, barbatii par a fi atrasi de sotiile a caror gene sunt similare cu ale lor.

Cecetatorul Ben Domingue a spus ca nu ne dam inca seama pe deplin cum de suntem atrasi de persoana potrivita, dar ar putea foarte simplu sa fie implicata gena afectivitatii. De asemenea, este foarte posibil ca cuplurile cu gene similare ajung sa fie impreuna datorita hobby-urilor lor sau a intereselor educationale comune. In studiul sau, publicat in revista Proceedings a Academiei Nationale de Stiinte, el sustine ca a gasit dovezi cum ca firile opuse se atrag.

Acestea se axeaza pe genele care controleaza capacitatea organismului de a lupta impotiva bolilor, si care par a fi programat sa caute parteneri ale caror sisteme imunitare sunt total diferite. Se spune ca daca doi parteneri au un sistem imunitar diferit, copii lor vor vor avea un sistem imunitar mult mai complex si se vor putea apara mai bine de boli. Dar un studiu din 2010, a constatat ca oamenii tind sa se cupleze cu parteneri ale caror gusturi sunt similare cu ale lor.

Cercetatorii de la Universitatea de Stat din Michigan au incercat sa afle daca, o data cu inaintarea in ani, cuplurile au in comun tot mai multe lucruri. Constatarile, facute pe cca 1300 cupluri au aratat ca tinerii casatoriti au aceleasi afinitati si trasaturi similare cum ar fi optimismul, extrovertirea si conventionalismul, ca si cuplurile care au stat mai multi ani impreuna.

Descopera Lumea
loading...

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Descopera Lumea – Galerie

Ceata plutind deasupra orasului Cape Town - Africa de Sud Hong Kong Imaginati-va locuind aici!- Hallstatt, Austria Ponte Vecchio - Italia Praga - Cehia Rio de Janeiro - Brazilia
| RSS | Sitemap | Google+ | science blog |

Cercetatorii spun: Cuplurile casatorite au ADN similar