Publicat: sâm, apr. 19th, 2014

Civilizatii antice. Sumerienii, cea mai vece civilizatie pamanteana

sumerienii

Sumerienii, au trait in perioada cunoscuta in istorie ca Civilizatia sumeriana isi are originile la incepul istoriei umane, acest lucru a fost demonstrat si aratat prin prisma numeroasele descoperiri arheologice care au avut loc si care sustineu faptul ca aceasta a fost ajutata de extrateresti in evoluatia lor, facand trecere de la preistorie la istoria umana.

Numele de „sumerian” este un nume dat de vechii locuitori ai Mesopotamiei de Sud si succesorii acestora: akkadienii semitici. Sumerienii purtau numele de sag-giga, literal însemnand (poporul cu fata neagra) Cuvantul akkadian „Shumer” indica zona numita de ei Sumerul de Sud. Cuvantul ebraic era sinar, egiptenii numeau acest teritoriu sngr iar hititii sanhar(a). Aceste denumiri pot fi posibile variante ale cuvantului Sumer sau sumerian. Istoricul babilonian Berossus spune ca sumerienii erau „straini cu fata neagra” Cunoscuta ca „leaganul civilizatiei”

sumerienii

Originile civilizatiei

Civilizatia sumeriana facea partea din poporul mesopotamian, mai exact era chiar prima civilizatie aparuta a omenirii,acest fapt fiind dovedit in ziua de astazi prin descoperirile arheologice si doveziile stiintifice aparute de-a lungul timpului.Acestia erau situati intre fluviile Tigru si Eufrat, in prezent fiind teritoriul Irakian. Se sustine ca civilizatia sumeriana a aparut aproximativ acum 8 milenii si spre uimirea tutoror acesta prezenta urmele ale unei civilizatii foarte dezvoltate si bine organizate.

Societatea civilizatiei sumeriene

Locuiau in asezari construite din lut si caramida arsa,hrana acestora era simpla iar berea se obtinea din orz. Printr-o munca perseverenta, sumerienii au asanat mlastinile si au construit un sistem ingenios de canale de irigatii. In cultivare foloseau plugul tras de boi, seceri de argila, piatra, arama sau bronz.

Sumerieni faceau comert in piete uriase,folosindu-se de discuri din lut pentru cumpararea diferitelor bunuri dorite, astfel reusind ca civilizatia sa prospere si sa creasca din ce in ce mai mult.

scrierea-cuneiforma-la-sumerieni

Acestia au inventat scrierea cuneiforma, utilizau in calcul sistemul ternar de conturi, cunosteau numerele Fibonacci,au construit primele orase civilizate(Ur, Babilon, Assur, Ninive),au facut descoperiri în astrologie si astronomie.Totodata au construit adevarate retele de canalizare si asezari omenesti.
Nu in ultimul rand au construit si temple in fiecare oras , denumite Ziggurate, acestea se aflau in centrul fiecaruia, aveau forma unei piramide inalte unde se oficializau ceremonii religioase si efectuau sacrificii în varful turnului. Zigguratul era împarțit în sapte etaje, deoarece sumerienii credeau ca zeii coborau din cer in sapte zile.

Ziggurate-sumeriene

Cultura

Sumerienii au fost primi care au inventat scrisul,astfel formand prima limba scrisa,acest lucru fiind prezentat in scrieriile gasite in pasajele biblice din vechiul si noul testatament. Multe dintre scrieri relateaza o perioada de timp cand Zeii denumiti Annunaki traiau pe pamant alaturi de oameni. Si totodata sumerienii ne-au lasat 7 table sacre in care explicau foarte amanuntit crearea noastra, iar in ziua de astazi fiind cunoscute drept “Cele 7 zile ale creatiei”.

Annunaki-zeul-sumerienilor

De asemenea, pe tablite este prezentat si faptul ca un zeu a ales o anumita persoana careia i-a impartasit cunostiintele construirii unui vas care sa poata rezista la un potop de mari dimensiuni. Toate povestile din Biblie sunt doar versiunile traduse din textele sumeriene originale care sunt si astazi conservate pe tablele de piatra, neschimbate.

tablitele-sumeriene-ce-sapte-zile-ale-creatiei

Religia

Religia acestora era politeista cu o mare influenta animista. Arheologii au explicat ca toata societatea era construita pe o cultura si religie animista. Oamenii credeau în ZI (spirite) carora le slujeau organizand tot felul de ceremoniale pagane. Putem sustine dupa toate istorisirile gasite faptul ca sumerienii aveau in jur de 60 de zeitati.

Fiecare oras a avut propriul sau zeu suprem, temple inchinate zeilor erau intalnite in toate orasele sumerienilor si pe langa acestea fiecare asezare avea un mare preot in frunte.

Descoperiri arheologice

De-a lungul anilor s-au descoperit o sumedenie de istorisire si manuscrise sumeriene care au socat lumea prin dezvaluirile lor.In unele manuscrise antice sumeriene sunt informatii disponibile cu privire la originea vietii intelectuale pe Pamant. Conform acestor date, genul Homo sapiens modern a fost creat în mod artificial, prin utilizarea cunostintelor in domeniul ingineriei genetice .Totul fiind posibil doar cu ajutorul asa zisilor zei care defapt erau extrateresti denumiti Annunaki care insemna “cei care din rai au venit pe pamant”. Sumerieni au lasat artifacte, imagini si scrieri in piatra care descriu faptul ca Annunaki au venit pe pamant de pe o alta planeta din sistemul nostru solar. Ei numesc aceasta planeta Nibiru a carei orbita este de 3600 de ani in jurul soarelui, situandu-se undeva dupa planeta Pluto.

orbita-planeta-nibiru-sumerieni

In alte manuscrise s-a descris cu o acuratete impresionanta culoarea, marimea si distanta dintre celelalte planete din sistemul nostru solar. Ceea ce doar in anul 1970 s-a putut confirma veridicitatea acestora, fapt care a pus pe ganduri pe multi dintre oamenii de stiinta.

 

Descopera Lumea
loading...

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Descopera Lumea – Galerie

Ceata plutind deasupra orasului Cape Town - Africa de Sud Hong Kong Imaginati-va locuind aici!- Hallstatt, Austria Ponte Vecchio - Italia Praga - Cehia Rio de Janeiro - Brazilia
| RSS | Sitemap | Google+ | science blog |

Civilizatii antice. Sumerienii, cea mai vece civilizatie pamanteana