Publicat: vin, oct. 17th, 2014

Cometa Siding Spring va trece duminica foarte aproape de Marte. VIDEO

Cometa Siding Spring

Peste cateva zile, Cometa Siding Spring, va trece foarte aproape de Planeta Marte. Acesta este un lucru foarte rar, astfel de intalniri intamplandu-se o data la un milion de ani, ne spune NASA.

Cometa Siding Spring, cunoscuta si sub numele de „C/2013 A1” are un diametru de 1,6 km, iar miezul ei are densitatea si soliditatea unei gramezi de pudra de talc.

Cometa Siding Spring va trece pe langa Marte la o distanta de aproximativ 139,500 km. (cca. o treime din distanta de la Pamant la Luna).

Cometa Siding Spring, se va apropia cel mai mult de Marte, duminica, 19 octombrie la ora 20:27, ora Romaniei.

Cometa Siding Spring, zboara prn spatiu cu o viteza ametitoare de 202.000 km/h, insa riscul de coliziune cu Marte este foarte mic.

Traiectoria Cometei Siding Spring

Specialistii de la NASA sunt foarte dornici sa studieze evenimentul, sa-i studieze traiectoria si urmele pe care le va lasa.

Vom vedea meteori in atmosfera Planetei Marte, au intrebat reporterii, iar Jim Green, director al diviziei de Stiinte Planetare de la NASA a declarat: „Cometele sunt foarte imprevizibile”. „Cred ca este putin probabil ca va fi distrusa” a mai declarat Green reporterilor.

NASA a repozitionat statiile orbitale dinjurul lui Marte pentru a u fi afectate de resturile din coada cometei, iar Roverele Curiosity si Opportunity, isi vor muta camerele de observatie catre cer, pentru a urmarii miscarea cometei la trecerea prin apropierea planetei. Acestea vor trimite imagini inapoi pe Pamant in urmatoarele zle, saptamani si luni.

Cometa a fost descoperita de Robert McNaught la Observatorul Siding Spring din Australia, in anul 2013.

Cometa Siding Spring, se crede ca provine din Norul lui Oort, o regiune indepartata de la marginea Sistemului Solar, acesta fiind mereu o sursa de comete.

Cometa Siding Spring a calatorit mai mult de un milion de ani pana sa ajunga lana Marte, iar ea nu se va mai intoarce decat peste cateva milioane de ani, dupa ce va trece din nou pe langa Soare

Video de mai jos este o reprezentare artistica, efectuata de NASA, a trecerii cometei pe langa Marte

Descopera Lumea
loading...

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Descopera Lumea – Galerie

Ceata plutind deasupra orasului Cape Town - Africa de Sud Hong Kong Imaginati-va locuind aici!- Hallstatt, Austria Ponte Vecchio - Italia Praga - Cehia Rio de Janeiro - Brazilia
| RSS | Sitemap | Google+ | science blog |

Cometa Siding Spring va trece duminica foarte aproape de Marte. VIDEO