Publicat: mie, iul. 9th, 2014

Cupola Apocalipsei, locul unde biodiversitatea umana ar supravietui

Cupola Apocalipsei

Lumea nu mai trebuie sa se ingrijoreze in cazul unei catastrofre totale si daca lumea ar pierii maine. Multe lucruri au fost pue la pastrare pe o insula norvegiana, in apropiere de Polul Nord, in asa numita Cupola Apocalipsei. scrie The Independent

Peste 800.000 de soiuri de culturi, pe care cercetatorii le-au colectat timp de 6 ani pentru a proteja biodiversitatea din lume, sunt adapostite in Cupola Apocalipsei. Culturi, probe si soiuri din cele mai diverse plante, adunate din peste 100 de tari.

Marie Haga, directorul executiv al Global Crop Diversity Trust, a declarat ca „o gama larga de soiuri de plante sunt pe cale de disparitie, iar strangerea si pastrarea lor in astfle de zone este cruciala entru viitorul civilizatiei umane”

Cupola Apocalipsei Planul interior

Cupola Apocalipsei, a fost conceputa pentru a rezista unui atac nuclear, unor fenomene meteorologice extreme,  sau caderi de asteroizi, iar constructia ei a costat in jur de 5 milioane de Lire Sterline.

In spatele unei intrari sculptate in stanca, se afla un tunel de 125 metri, care ajunge in inima muntelui. Acolo sunt 4 seturi de usi incuiate si depresurizate.

In interior se afla trei incaperi , care pot adapostii pana la 2 miliarde de probe, soiuri si seminte. In cazul intreruperii alimentarii cu energie, datorita faptului ca se afla sub gheata, Cupola Apocalipsei va ramane functionala.

Cupola Apocalipsei seminte

De curand, au fost aduse din Japonia cca 500 de probe de alimente si in special orz, de la  Universitatea Okayama din Japonia si adapostite in Cupola Apocalipsei.

„Daca s-ar intampla ceva rau la banca noastra de gene, aceste resurse ar putea fi deteriorate permanent”, a declarat profesorul Kazuhiro Sato.

„Orzul este foarte important nu doar pentru Japonia, dar si pentru securitatea alimentara la nivel mondial. Trebuie sa facem tot ce putem pentru a ne asigura ca acestea vor fi disponibile pentru generatiile viitoare. ”

 

Descopera Lumea

Scrii un cuvant...cuvantul scris e un leac sau o otrava. Tu vei muri, dar tot ce-ai scris ramane-n urma drum deschis spre moarte sau spre paradis, spre ocara sau slava...
Descopera Lumea
loading...

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Descopera Lumea – Galerie

Apus de soare in Paris (Franta) Ceata plutind deasupra orasului Cape Town - Africa de Sud Kiev - Ucraina Monaco - Franta Rio de Janeiro - Brazilia Zapada si Fum Popocatepetl, Mexico
| RSS | Sitemap | Google+ | science blog |

Cupola Apocalipsei, locul unde biodiversitatea umana ar supravietui