Publicat: mie, apr. 16th, 2014

Eliminarea prostatei pe cale chirurgicala si o combinatie speciala de medicamente DUBLEAZA SANSELE DE SUPRAVIETUIRE!

celula-cancer-prostata-eliminare-chirurgicalaUn tratament special, combinat, alaturi de extirparea chirurgicala a zonei canceroase ar putea elimina grija barbatilor bolnavi de cancer de prostata. Pacientii care au fost supusi interventiei chirugicale si tratamentului ulterior cu hormoni au o rata de supravietuire dubla fata de ceilalti, si este posibil ca si la 14 ani de la interventie ei sa fie inca in viata, conform unui studiu efectuat de cercetatorii britanici si suedezi.

Cancerul de prostata este cel mai frecvent cancer la barbati si afecteaza peste 41 mii de barbati anual. Acelasi studiu facut pe un numar de 1400 de barbati a relevat faptul ca la tratamentul traditional rata de supravietuire a fost de 2 la 1 pentru cei care au fost supusi interventiei chirugicale si tratamentului hormonal.
Daca rezultatele studiului vor fi confirmate de o serie de teste viitoare, atunci tratarea cancerului de prostata in stare avansata ar putea fi „revolutionata”, spun cercetatorii.
Desi prostatectomia radicala (extirparea prostatei) este folosita in stadiile incipiente ale bolii, procedura nu este in mod obisnuit folosita dupa ce cancerul s-a raspandit in organism.

Aceasta situatie este cauzata de faptul ca oamenii de stiinta credeau pana acum ca boala aflata intr-un stadiu terminal este atat de avansata incat nu mai are sens sa incerce sa o stopeze.

Medicii evita, totodata, sa ii supuna pe pacienti la o astfel de operatie, intrucat extirparea prostatei poate sa produca efecte secundare grave, precum impotenta si incontinenta.
Profesorul Peter Wiklund, de la Institutul Karolinska din Stockholm, a avertizat ca sunt necesare studii si cercetari suplimentare, dar tot el a mai spus ca tratamentul combinat ar putea revolutiona tratamentul cancerului de prostata in stadiu avansat.

Totusi, exista ingrijorarea cu privire la interventia chirugicala, care poate provoca efecte secundare dureroase, cum ar fi impotenta.

Cu toate acestea, concluziile indica faptul ca ar putea exista un rezultat spectaculos daca cercetarile vor continua.

Cancerul de prostata

Cercetarile arata ca riscul aparitiei cancerului de prostata creste foarte mult dupa varsta de 50 de ani. Numarul imbolnavirilor variaza pe glob, incindenta acest tip de cancer fiind mai mare in America de Nord si Europai, medie in Africa de Sud si mica in Asia.
Aceste diferente ii determina pe oamenii de stiinta sa creada ca mediul si alimentatia pot avea un rol important in evolutia cancerului de prostata.

Factori de risc
Cativa factori de risc sunt varsta, rasa, naţionalitatea, antecedentele familiare si lipsa activitatii fizice. La barbatii care au o alimentatie bogata in grasimi si un stil de viata sedentar, riscul imbolnavirii de cancer de prostată este mai mare. In cazul barbatilor care au rude ce sufera de cancer de prostata, probabilitatea de a se imbolnavi de aceasta boală este mai mare. „Riscul ca un barbat sa se imbolnaveasca de cancer de prostata este de doua ori mai mare, daca tatal sau sau fratele lui are această boala”, sustin medicii de la Societatea Americana de Oncologie.

Masuri de prevenire

Doi dintre factorii de risc pot fi tinuti sub control: alimentatia si lipsa activitatii fizice. Societatea Americană de Oncologie recomandă:

  • Limitati consumul de alimente bogate in grasimi animale si mariti consumul de vegetale.
  • Consumati cel putin 5 portii de fructe si legume pe zi. Rosiile, strugurii si pepenii verzi sunt bogati in licopene, antioxidanti ce contribuie la prevenirea deteriorarii ADN-ului si la scaderea riscului aparitiei cancerului de prostata.
  • Din dieta nu trebuie sa lipseasca cerealele si leguminoasele.
  • In cazul cancerului de prostata, plantele medicinale pot ajuta la stagnarea acestuia, dar nu si la vindecarea lui.
  • Control anual, chiar daca nu aveti simptome. Medicii sustin ca tinerea sub observatie a cancerului de prostata poate salva viata bolnavului. Cele mai mari sanse ca tratamentul sa-si faca efectul exista cand cancerul este detectat din timp. Societatea Americana de Oncologie recomanda barbatilor trecuti de 50 de ani sau 45 de ani – in cazul celor ce se afla in categoria cu risc marit, sa faca anual un examen medical.

Teste medicale
Examenul ar trebui sa cuprinda testul antigenului specific prostatic (ASP). Acest antigen este o proteina produsa de celulele prostatei. Nivelul lui creste in cazul bolilor de prostata. De asemenea, examenul cuprinde un tuseu rectal, carepoate detecta anomaliile prostate. In cazul in care sunt depistate anomalii  e bine sa se faca o ecografie transrectala, iar medicul trebuie sa hotarasca daca este necesara efectuarea unei biopsii sau nu.

Descopera Lumea
loading...

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>





Descopera Lumea – Galerie

Ceata plutind deasupra orasului Cape Town - Africa de Sud Hong Kong Imaginati-va locuind aici!- Hallstatt, Austria Ponte Vecchio - Italia Praga - Cehia Rio de Janeiro - Brazilia
| RSS | Sitemap | Google+ | science blog |

Eliminarea prostatei pe cale chirurgicala si o combinatie speciala de medicamente DUBLEAZA SANSELE DE SUPRAVIETUIRE!