Publicat: joi, mai 8th, 2014

Fukushima, imagini stranii filmate de o drona japoneza la 3 ani dupa dezastrul nuclear – VIDEO

fukushima radiatiiFukushima. La trei ani de la cel mai mare dezastru nuclear, de la Cernobyl incoace, care a lovit coasta de est a Japoniei, multe regiuni inca sunt dezolant de pustii.

Eforturile de a curata locul sunt ingreunate de riscul continuu de iradiere a muncitorilor, si, prin urmare, mai multe drone au fost trimise pentru a inregistra distrugerile din zona.
In timpul acestei misiuni, o drona a filmat gradul mare de distrugere a orasului japonez Tokioma, din apropiere de Fukushima.
Filmul a fost facut de firma japoneza HexaMedia, iar videoul de 8 minute, facut de la inaltime, a relevat radioactivitatea inca mare a solului. Drona s-a deplasat apoi de-a lungul coastei, surpinzand dimensiunile dezastrului produs de tsunami-ul declansat de cutremurul de 9 grade din 2011.

fukushima2

Video-ul ne arta apoi, o statie de tren abandonata, o scoala care a ramas goala si o barca de pescuit aruncata de tsnumai la cativa kilometri in interiorul insulei.

fukushima

Contrastul dintre cativa copaci infloriti si solul pustiu, linistea mormantala si ruinele abandonate, iti dau o senzatie inspaimantatoare.

Dezastrul de la Fukushima s-a produs in data de 11 martie 2011 si a fost cauzat de tsunami-ul care a lovit centrala nucleara, in urma cutremurului de 9 grade. A urmat colapsul a trei dintre cele sase reactoare, care a dus la eliberarea de materiale radioactie. Rapoartele actuale sustin ca, in continuare, exista un nivel ridicat de radiatii, care face dificil efortul de a curata zona .

Orasul Tokioma, aflat in imediata apropiere a centralei de la Fukushima, a avut peste 15.000 de locuitori. Din zona au fost evacuati peste 300.000 de oameni. Din cauza cutremurului si a tsunami-ului murind 15.884 de oameni. In prezent peste 15.000 de oameni, nu se pot inca intoarce la casele si pamanturile lor. Din luna August a anului trecut, 1.600 de persoane au murit din lipsa unei ingrijiri medicale adecvate.

Fukushima Tomioka the abandoned city from HEXaMedia

Descopera Lumea
loading...

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Descopera Lumea – Galerie

Alesund - Norway Istanbul Kiev - Ucraina Monaco - Franta Nava Spatiala Enterprise deasupra orasului Sao Jose dos Campo - Brazilia Praga - Cehia
| RSS | Sitemap | Google+ | science blog |

Fukushima, imagini stranii filmate de o drona japoneza la 3 ani dupa dezastrul nuclear – VIDEO