Publicat: mie, apr. 23rd, 2014

Ibuprofenul are efecte negative mai putin cunoscute

ibuprofenul

Ibuprofenul, un analgezic deseori recomandat frecvent pentru diferite tipuri de durere, este un puternic iritant gastric, putand provoca ulcer. Recent, cercetatorii au descoperit si alte efecte negative ale acestui medicament.

Analizand date obtinute in 20 de ani de cercetare despre analgezicele nesteroidiene, cum este si ibuprofenul, oamenii de stiinta au observat ca acesta are legatura cu o afectiune numita sindromul intestinului permeabil.

Pe langa aceste informatii, un studiu recent al National Institutes of Health din Marea Britanie arata ca acest medicament poate duce la inflamarea intestinelor si ulterior la boala celiaca.

Din cauza cresterii permeabilitatii intestinale, substantele toxice ajung in sange, ducand la o reactie a sistemului imunitar care blocheaza absorbtia nutrientilor.

Un intestin permeabil poate duce si la eliminarea glutenului in sange, iar la persoanele predispuse la boala celiaca poate sa apara o reactie adversa la aceasta substanta, o intoleranta.

Cei care sufera de boala celiaca nu pot manca alimente care contin gluten: paste, prajituri, cereale, unele sosuri, paine.

Este vorba de o boala autoimuna, in care sistemul imunitar ataca din greseala tesuturi sanatoase. Simptomele includ diaree, balonare, flatulenta, durere abdominala, pierdere in greutate si oboseala.

Potrivit lui Alessio Farasno, noile date sugereaza ca ibuprofenul mareste permeabilitatea intestinelor si astfel poate duce la dezvoltarea intolerantei la gluten.

Cercetatorii spun ca riscul este si mai mare daca acest medicament este luat la scurt timp dupa ce pacientul face exercitii fizice.

Sursa: DailyMail

Descopera Lumea
loading...

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Descopera Lumea – Galerie

Ceata plutind deasupra orasului Cape Town - Africa de Sud Hong Kong Kiev - Ucraina Rio de Janeiro - Brazilia Valletta-Malta Zapada si Fum Popocatepetl, Mexico
| RSS | Sitemap | Google+ | science blog |

Ibuprofenul are efecte negative mai putin cunoscute