Publicat: vin, mai 23rd, 2014

NASA a lansat „GlobalSelfie”. 32 mii de poze din 113 tari stranse intr-un mozaic ce reprezinta Pamantul

GlobalSelfie de la NASA

GlobalSelfie 22 Mai 2014. De ziua Pamantului, pe 22 aprilie 2014, NASA a solicitat oamenilor din intreaga lumea sa posteze un „selfie” ce raspunde la o intrebare simpla: „Unde esti pe Pamant in acest moment?„.

Scopul a fost utilizarea fiecarei imagini drept un pixel in crearea unui „GlobalSelfie” – o imagine mozaic formata din zeci de mii de poze facute de Ziua Pamantului.

Si iata ca, pe data de 22 Mai, NASA a lansat produsul final. Imaginea a fost construita folosind 36,422 fotografii individuale, care au fost postate pe social media (Twitter, Instagram, Facebook, Google+, Flickr) si etichetate „globalselfie„. Imaginile provin din 113 tari de pe toate continentele. De la Antarctica la Yemen, Groenlanda, Guatemala, Micronezia, Maldive, Pakistan, Polonia, Peru si multe altele.

Rezultatul este o imagine de 3,2 gigapixeli pe care oricine o poate explora, vizualizand o varietate de poze facute de utilizatorii care au postat imaginile.

Imaginile au fost astfel asezate, incat prin culoarea si contrastul lor sa dea forma continentelor, a oceanelor, si chiar a norilor. Daca veti da zoom la acest mozaic, veti avea supriza de a constata ca formatiunile noroase sau continentele sunt, de fapt, imaginile utilizatorilor in diferite culori si contraste.

Anul 2014 este unul foarte important pentru NASA. Pentru prima data in mai mult de un deceniu, cinci misiuni, concepute pentru a aduna date importante despre planeta noastra, vor fi lansate intr-un singur an.
Cu cei 17 sateliti plasati pe orbita Terrei, NASA doreste sa porneasca o campanie ambtioasa de strangere de informatii despre Atmosfera Pamantului, despre suprafata lui si mai ales despe cea a oceanelor.

Vedeti mozaicul direct pe GigaPan

Descopera Lumea
loading...

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Descopera Lumea – Galerie

Ceata plutind deasupra orasului Cape Town - Africa de Sud Hong Kong Imaginati-va locuind aici!- Hallstatt, Austria Ponte Vecchio - Italia Praga - Cehia Rio de Janeiro - Brazilia
| RSS | Sitemap | Google+ | science blog |

NASA a lansat „GlobalSelfie”. 32 mii de poze din 113 tari stranse intr-un mozaic ce reprezinta Pamantul