Publicat: sâm, sept. 13th, 2014

Prima injectie contraceptiva, pentru barbati, va fi disponibila in 3 ani

contraceptiv

Barbatii ar putea beneficia in curand de un mijloc contraceptiv cu efecte durabile – care nu are legatura cu prezervativul – injectie cu un hidrogel polimeric, care ar putea fi disponibila pe piata peste trei ani, informeaza dailymail.co.uk.

Potrivit unei organizatii non-profit, primele teste realizate cu aceasta injectie contraceptiva, Vasalgel, au generat rezultate incurajatoare. Creatorii sai spun ca noul medicament va fi ieftin, reversibil si cu efecte de lunga durata.

Vasalgel este un hidrogel polimeric care este injectat in „canalul deferent” – tubul prin care trece sperma in drumul ei spre penis.

Gelul actioneaza prin blocarea spermei, prevenind astfel sarcinile nedorite.

Vasalgel a fost creat de Fundatia Parsemus, o organizatie non-profit care dezvolta solutii medicale cu costuri mici.

Reprezentantii acesteia spun ca procedura are acelasi efect cu vasectomia, dar este mai putin invaziva, intrucat nu este nevoie o interventie chirurgicala, iar canalul deferent este blocat cu gel, nu sectionat.

In timpul testelor realizate pe babuini, trei masculi au fost injectati cu Vasalgel. Fiecare dintre acesti masculi a fost lasat sa traiasca in compania unui numar de 10-15 femele. Dupa sase luni, niciuna dintre femele nu era gravida. Testul se va incheia la sfarsitul acestui an.

Daca rezultatele finale vor confirma asteptarile lor, creatorii gelului vor sa inceapa sa il testeze pe pacieti umani anul viitor.

Metoda este de asemenea reversibila, deoarece, daca pacientii vor ca sperma lor sa fie deblocata, un alt polimer poate fi injectat pentru a dizolva Vasalgel.

Produsul se bazeaza pe o alta metoda contraceptiva pentru barbati care este dezvoltata in aceasta perioada, RISUG. Ambele se bazeaza pe metoda blocarii canalului deferent. Se spune ca injectia cu RISUG asigura o protectie de 10 ani.

Printre celelalte metode contraceptive pentru barbati aflate in dezvoltare se numara si „pastila orgasmului uscat” sau „pastila cearceafurilor curate”. Aceasta este un medicament care poate fi luat inainte de a face sex si care duce la un orgasm lipsit de sperma. Barbatul resimte orgasmul la fel de intens, insa fara ca sperma sa fie ejaculata. Creatorii metodei vor sa obtina un medicament care sa aiba efect la doua ore dupa ce este ingerata si care sa ofere protectie pentru 24 de ore. Barbatii vor putea sa ia aceasta pastila inainte de a intretine raporturi sexuale. Cercetatorii cred ca noul medicament ar putea fi eficient si in scaderea riscului de transmitere a HIV de la barbat catre partenerii de sex ai acestuia.

Pilula este conceputa de cercetatorii Nnaemeka Amobio si Christopher Smith de la Kings College London.

Descopera Lumea
loading...
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. […] Printre celelalte metode contraceptive pentru barbati aflate in dezvoltare se numara si „pastila orgasmului uscat” sau „pastila cearceafurilor curate”. Aceasta este un medicament care poate fi luat inainte de a face sex si care duce la un orgasm lipsit de sperma. Barbatul resimte orgasmul la fel de intens, insa fara ca sperma sa fie ejaculata. Creatorii metodei vor sa obtina un medicament care sa aiba efect la doua ore dupa ce este ingerata si care sa ofere protectie pentru 24 de ore. Barbatii vor putea sa ia aceasta pastila inainte de a intretine raporturi sexuale. Cercetatorii cred ca noul medicament ar putea fi eficient si in scaderea riscului de transmitere a HIV de la barbat catre partenerii de sex ai acestuia. Pilula este conceputa de cercetatorii Nnaemeka Amobio si Christopher Smith de la Kings College London. sursa: descopera.truezone.ro […]

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Descopera Lumea – Galerie

Alesund - Norway Apus de soare in Paris (Franta) Furtuna apocaliptica apropiindu-se de Syndey Millau Viaduct Franta Monaco - Franta Valletta-Malta
| RSS | Sitemap | Google+ | science blog |

Prima injectie contraceptiva, pentru barbati, va fi disponibila in 3 ani