Publicat: mie, apr. 23rd, 2014

Puful plopilor, provoaca alergii grave. Recomandari

puful plopilor

Primavara a readus la viata plantele a impodobit copacii cu flori, insa, spre necazul unora dintre noi, primavara aduce si multe neplaceri, mai ales persoanelor alergice. De cateva zile a inceput sa apara si puful plopilor, asa ca disconfortul este si mai mare.

La o persoana sanatoasa sistemul imunitar are sarcina de a apara organismul contra corpurilor straine precum bacteriile, virusii sau toxinele. La persoanele predispuse la alergii acest sistem de protectie este insa prea eficient si percepe drept periculoase substantele comune precum polenul florilor sau mucegaiul. La contactul cu un alergen, organismul unei persoane alergice produce o mare cantitate de anticorpi (proteine care apara organismul impotriva bolii) care se fixeaza pe anumite celule din tesut si din sange si elibereaza puternici agenti chimici care, circuland prin organism, declanseaza simptomele alergiei.
Alergia la puful de plopi este oarecum asemanatoare alergiilor de polen si numarul cazurilor a crescut semnificativ in ultimii ani. Specialistii sustin ca o posibila explicatie a acutizarii alergiilor este poluarea atmosferica. Manifestarile clinice sunt de genul rino-conjunctivitelor, astm bronsic, urticarie. Puful plopilor este nociv organismului uman deoarece contine anumite microparticule alergene care provoaca, mai ales unor anumite persoane mai sensibile, diverse alergii, bronsite, mai mult sau mai putin complexe. Aceste alergii, de la puful plopilor, daca nu sunt tratate, pot avea urmari grave, sunt de parere specialistii ORL.

Stranut si ochi inlacrimati

Primele simptome sunt stranutul in faze, curgerile nazale apoase si lacrimarea ochilor, care se pot agrava cu inflamarea cailor respiratorii. La primele manifestari este bine de consultat un specialist deoarece tratamentul este indelungat si trebuie urmat sub atenta supraveghere a medicului.
In primul rand, pentru a reduce pe cat posibil aparitia alergiilor trebuie identificat factorul responsabil de producerea alergiei (se realizeaza cu ajutorul testelor cutanate sau timbrelor patch-test) si evitat contactul cu acesta. Medicul poate recomanda o serie de medicamente numite antihistaminice care blocheaza receptorii histaminei, o substanta produsa de corp in caz de alergie sau va poate face un tratament de desensibilizare la alergenul la care sunteti sensibili.
La pacientii cu alergie sezoniera, medicul poate, eventual, sa administreze o injectie cu cortizon, insa acest tratament are o serie de dezavantaje pentru ca poate scadea imunitatea, poate duce la retentie de apa, decalcifiere sau crestere in greutate.

Alergii ereditare

Specialistii au estimat ca mai mult de 30% din populatia lumii sufera de un anumit tip de alergie, fie ca este respiratorie, fie ca este alergie de piele. Tot ei precizeaza faptul ca aceste alergii se mostenesc, adica sunt ereditare.
In prezent, in Romania, aproximativ 25% din populatie are un anumit tip de alergie. Conform statisticilor, anual, un european din trei este diagnosticat cu alergii. Situatia s-ar putea, insa, inrautati in urmatorii ani.

Recomandari

  • Specialistii recomanda un tratament medicamentos obligatoriu mai ales pentru persoanele care sufera de bronsita astmica.
  • Se vor evita plimbarile indelungate la aer liber in timpul zilei.
  • Cei carora le lacrimeaza ohii de la puful de plop vor purta ochelari de soare.
  • Nu se recomanda sa scarpinam zonele afectate de puful plopilor ci sa le stegem usor cu un tampon cu apa rece ca sa reducem din mancarime.
  • Camera in care locuiti o puteti aerisi dimineata devreme sau seara tarziu, cand circulatia pufului este mai redusa.
Descopera Lumea
loading...

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Descopera Lumea – Galerie

Ceata plutind deasupra orasului Cape Town - Africa de Sud Hong Kong Imaginati-va locuind aici!- Hallstatt, Austria Ponte Vecchio - Italia Praga - Cehia Rio de Janeiro - Brazilia
| RSS | Sitemap | Google+ | science blog |

Puful plopilor, provoaca alergii grave. Recomandari