Publicat: sâm, iul. 5th, 2014

Super Maglev, trenul care va lega Paris de Moscova in 1 ora

Super Maglev

Super Maglev. Cercetatorii chinezi lucreaza la proiectul unui tren ce va permite parcurgerea distantei Paris-Moscova intr-o ora, transmite miercuri lepoint.fr.

Acest tren de super viteza, denumit Super Maglev, va putea atinge viteza de 2900 de km pe ora. Super Maglev este varianta mult mai perfectionata a actualului tren de mare viteza Maglev, care poate rula cu peste 431 de km pe ora. Acesta este deja folosit de caile ferate din China, Japonia si Coreea de Sud. Trenul functioneaza pe perma magnetica, datorita unui sistem de electromagneti si este pus in miscare printr-un flux de curent alternativ. Franarea se realizeaza inversand directia campului magnetic.

Cercetatorii chinezi vor sa depaseasca limitele si sustin ca un prototip ar putea atinge incredibila viteza de 2.900 de km pe ora gratie fortelor magnetice. Aceasta viteza este pentru moment doar teoretica pentru ca prototipul actual este la scara redusa. Coordonatorul acestui proiect, Dr. Deng Zigang, este insa optimist si sustine ca imposibilul va deveni posibil dupa producerea unui prototip in marime naturala.

super maglev cu 2900 km pe ora

Super Maglev urmeaza sa circule printr-un tunel presurizat, la o presiune de 10 ori mai mica decat cea atmosferica la nivelul marii, astfel fiind redusa semnificativ energia necesara pentru a atinge viteze atat de mari. Astfel, aceasta tehnologie are si alte avantaje, in afara vitezei incredibile de rulare. Printre acestea se numara reducerea zgomotului si a consumului de energie.

Un avion de linie parcurge distanta Paris-Moscova in peste trei ore, insa cercetatorii chinezi si-au propus ca Super Maglev sa parcurga aceasta ruta intr-o ora, ceea ce ar putea insemna o adevarata revolutie in materie de transport public.

Descopera Lumea
loading...

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Descopera Lumea – Galerie

Ceata plutind deasupra orasului Cape Town - Africa de Sud Hong Kong Imaginati-va locuind aici!- Hallstatt, Austria Ponte Vecchio - Italia Praga - Cehia Rio de Janeiro - Brazilia
| RSS | Sitemap | Google+ | science blog |

Super Maglev, trenul care va lega Paris de Moscova in 1 ora