Publicat: Dum, mai 4th, 2014

Timelaps Earthquakes. Animatia care ne arata un record de cutremure majore in Aprilie 2014 – VIDEO

Cutremure se intampla in fiecare zi, si cum animatia de mai jos ne arata, cele mici se intampla cel putin o data pe ora. Totusi in luna Aprilie s-au semnalat 13 cutremure majore, din care cinci au fost de peste 7,8 grade pe scara Richter.

Reprezentantii PTWC spun ca, luna aprilie a acestui an, a fost o luna record.

La 1 Aprilie 2014, un seism cu magnitudinea de 8,2 grade pe scara Richter s-a produs in Chile, urmat de unul puternic in insilelel Solomon din Pacificul de Sud. Apoi activitatea seismica ridicata a continuat pe toata durata lunii Aprilie.

Specialistii au fost umiti de faptul ca in Aprilie s-au produs un numar insemnat de cutremure majore, car insa, nu au legatura cu cele din Chile si Insulele Solomon. Aceste cutremure izolate au avut loc in Nicaragaua, Canada, Mexic si unul neobisnuit in Atlanticul de Sud.

Timelapse cutremure 2014

Pana in prezent, cei de la PTWC nu au o explicatie pentru aceasta rata neobisnuit de mare a cutremurelor majore si a activitatii seismice intense a Pamantului.

Ei sustin ca: cutremurele puternice pot declansa roiuri de cutremure minore in apropiere, dar nicidecum nu au legatura cu celelalte cutremure majore de-a lungul globului.

Pana in prezetn exista doar supozitii legate de faptul ca sondele de fracturare hidraulica pot crea un efect de domino, in cazul unor cutremure majore si pot da nastere unei suite de cutremure minore, dar care pot pune in pericol populatia din zona afectata

In animatia de mai jos puteti observa activitatea seismica incepand cu 1 Ianuarie 2014 pana la 30 Aprilie 2014. Veti sesiza ca in luna Aprilie, activitatea seismica a fost foarte intensa.

Descopera Lumea
loading...

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Descopera Lumea – Galerie

Ceata plutind deasupra orasului Cape Town - Africa de Sud Hong Kong Imaginati-va locuind aici!- Hallstatt, Austria Ponte Vecchio - Italia Praga - Cehia Rio de Janeiro - Brazilia
| RSS | Sitemap | Google+ | science blog |

Timelaps Earthquakes. Animatia care ne arata un record de cutremure majore in Aprilie 2014 – VIDEO