Publicat: lun, apr. 14th, 2014

TOP 10 CEI MAI INTELIGENTI OAMENI DIN LUME

oameni inteligentiCreierul este partea cea mai misterioasă a corpului uman. Este partea cea mai esențiala a sistemului nostru, dar ceea ce este cu adevărat interesant este cum de oamenii par a fi atat de destepti? Unii ii numesc anomalii, dar alții ii numesc dotati. 
Există o mulțime de oameni inteligenti din întreaga lume. Suntem doar uimiti și interesati să aflam care sunt cei mai deștepți oameni din lume și ceea ce au realizat ei. Să aruncăm o privire la oamenii cu cel mai mare IQ înregistrat vreodată

Cei 10 cei mai inteligenti oameni din lume enumerati mai jos.

10. Stephen Hawking

El este considerat a fi un om de știință, teoretic fizician, un cosmolog care a reușit să ne uimească pe toți cu nivelul IQ-ului 160. El s-a născut în Oxford, Anglia. El s-a dovedit a fi persoana cea mai inteligenta de multe ori. In prezent se confruntă cu o paralizie. Nivelul IQ-ului sau l-a făcut sa treaca peste acest handicap. Mai mult decât atât, contribuția lui la  Știință și Cosmologie este de neegalat.

9. Andrew Wiles

Sir Andre John Wiles este unul dintre cei mai inteligenți oameni. Este un matematician britanic și un profesor de cercetare la Royal Society din Universitatea Oxford, specializat în teoria numerelor. El a demonstrat teorema lui Fermat. Nivelul IQ-ului este 170.

8. Paul Gardner Allen

Paul Gardner Allen este un magnat, om de afaceri american, investitor și filantrop, bine cunoscut ca si co-fondator, împreună cu Bill Gates la Microsoft Corporation.In martie 2013, el a fost  a fi cea desemnat cea de a 53-cea mai bogata persoana din lume, cu o avere  de 15 miliarde dolari. Nivel IQ-ului 170. 

7 Judit Polgar

Născuta în Ungaria în 1976, Judit Polgár este un maestru de șah. Ea este, de departe, cel mai puternic jucător de șah feminin în istorie. În 1991, Polgár obținut titlul de Maestru la vârsta de 15 ani și 4 luni, fiind cea mai tanara persoana până atunci.Polgar este nu numai un maestru de șah, ci mai degraba un Brainiac certificat cu un IQ înregistrat la  170.  Remarcabil este că ea a învins nouă campioni la sah, foști și actuali, inclusiv Garry Kasparov, Boris Spassky, și Anatoly Karpov.

6. Garry Kasparov

Garry Kasparov a uimit lumea în totalitate cu nivelul IQ-uluice trece de 190. El este un maestru de șah rus, fost campion mondial de sah, scriitor și activist politic, considerat de mulți a fi cel mai mare jucator de sah din toate timpurile. Din 1986 până la pensionarea sa în 2005, Kasparov a fost clasat pe locul 1 in lume in 225 din 228 luni. La vârsta de 22 ani, Kasparov a devenit cel mai tanar campion mondial de sah.

5. Rick Rosner

Înzestrat cu un IQ uimitor de 192, Richard Rosner este un producator american de televiziune cel mai bine cunoscut pentru crearea de show-uri de televiziune. Rosner,  mai târziu a dezvoltat o televiziune prin satelit portabil, în parteneriat cu DirecTV.

4. Kim Ung-Yong

Cu un IQ verificat de 210, inginer civil coreean Ung Yong afost considerat inca de copil un copil-minune. La vârsta de 6 luni, el a fost capabil sa vorbeasca si sa inteleaga coreeană și alte limbi. La vârsta de 14 ani, el a fost deja capabil sa rezolve probleme complexe de calcul in direct la o televiziune japoneza.

3. Christopher Hirata

Christopher Hirata are un nivel IQ de aproximativ 225, ceea ce este extraordinar . El a fost geniu inca din copilărie. La vârsta de 16 ani,  a lucrat cu NASA în misiunea sa de a cuceri Marte. La vârsta de 22, el a obținut titlul de doctor la Universitatea Princeton. Hirata este un geniu , în prezent predă astrofizica la Institutul CIT de Tehnologie din California.

2 Marilyn vos Savant

Marilyn Vos Savant se spune că ar avea un IQ remarcabil de 228. Ea este un cronicar american de revistă, autor, lector, și dramaturg care a crescut im faima prin intermediul fostei ei listari în Guiness Book of World Records sub “cu cel mai mare IQ.” Din 1986 ea a scris “Ask Marilyn”, o revista “Parade”  în care ea a rezolva puzzle-uri și  răspunde la întrebări pe diverse teme.

1. Terence Tao

Terence Tao este un matematician australian ce lucreaza în analiza armonică, ecuatii cu derivate partiale, combinatorica aditiva, teoria ergodic Ramsey, teoria matricei aleatoare, și teoria numerelor analitice. Tao poarta un nivel de inteligență de 230. El a primit premii de inspirație, cum ar fi atribuirea Premiului Memorial BöCHER în 2002 și Premiul Salem în 2000. Acestea fiind  doar cateva dintre ele. El este, de asemenea, cel mai tânăr profesor de la UCLA.

Descopera Lumea
loading...

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Descopera Lumea – Galerie

Ceata plutind deasupra orasului Cape Town - Africa de Sud Hong Kong Imaginati-va locuind aici!- Hallstatt, Austria Ponte Vecchio - Italia Praga - Cehia Rio de Janeiro - Brazilia
| RSS | Sitemap | Google+ | science blog |

TOP 10 CEI MAI INTELIGENTI OAMENI DIN LUME