Publicat: Dum, oct. 19th, 2014

X-37B – Un avion spatial misterios a aterizat in California

X-37B Aeronava spatiala

X-37B.Un avion american fara pilot, s-a intors pe pamant, dupa o misiune ultra secretea de 2 ani, timp in care a orbitat in jurul planetei noastre.

Aeronava seamana izbitor cu o nava spatiala in miniatura si mai este denumita si vehicul orbital sau X-37B. Aceasta a petrecut pe orbita 674 zile, fiind a treia astfel de iesire a unui vehicul fara pilot.

O teorei cum ca a fi studia spatiul Chinei. a fost imediat contrazisa de experti.

x-37b naveta poza in infrarosu

X-37B O imagine in frarosu, luata imediat dupa aterizarea din California

Oficialii Air Force au comunicat presei faptul ca aeronava X-37B indeplineste rolul de a testa tehnologii si operatiuni in spatiu, reducand riscurile unor accidente majore pe terra.

Si atunci ne pune o intrebare, oare testeaza tehnologii extraterestre?

Programul X-37B, a inceput in anul 1999 si este condus de Biroul de raspunsuri rapide al Fortelor Aeriene Americane.

Primul avion orbital a zburat in aprlie 2010 si s-a intors din spatiu dupa 8 luni, iar al doilea in 2011, dupa 15 luni de zbor orbital.

X-37B din prezent este construit de Boeing, foloseste panouri solare pentru miscarea pe orbita, are o lungime de 9 m, o inaltime de 3,5 m si o anvergura a aripilor de aproape 4,5 m, cantarind 4,989 kg.

O a patra misiune este programata in 2015 si va fi lansata de la Cape Canaveral, Florida.

urmatoarea misiune

X-37B, dupa aterizarea din California

Europenii se pregatesc si ei sa testeze o astfel de naveta, in urmatoarele saptamani. Vehiculul spatial IXV va fi lansat din varful unei rachete lansate din Guyana Franceza.

Realitatea este ca nimeni nu stie adevaratele misiuni si ce fac aceste navete in spatiu. Tot ceea ce ni se spune este ca testeaza tehnologii.

x37b pe orbita

Cativa specialisti in domeniu, spunca avand in vedere cat de scumpa este o astfel de lansare, este clar ca testele sunt extrem de importante pentru fortele aeriene americane, si ca oricare ar fi ele, pe termen lung, au o mare valoare pt AF si NASA

Sursa BBC

Descopera Lumea
loading...

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Descopera Lumea – Galerie

Ceata plutind deasupra orasului Cape Town - Africa de Sud Hong Kong Imaginati-va locuind aici!- Hallstatt, Austria Ponte Vecchio - Italia Praga - Cehia Rio de Janeiro - Brazilia
| RSS | Sitemap | Google+ | science blog |

X-37B – Un avion spatial misterios a aterizat in California