Publicat: mar, mai 6th, 2014

Chorus. Zgomotul pe care il face Universul – AUDIO

chorus sunetul universului

Andrew Williams de la Centrul de Cercetari Spatiale din Leicester a folosit datele colectate de sateliti si de navete spatiale pentru a genera sunetul pe care l-am auzi daca am regla un radio in timp ce ne-am afla in spatiu.

Cea mai impresionanta realizare a cercetatorului este „Chorus”, o inregistrare ce surprinde zgomotul facut de electroni in timp ce lovesc atmosfera superioara a Pamantului. Sunetul produs de acest fenomen se aseamana cu cel facut de niste grauri aflati deasupra unui parau.

Sunetul a fost inregistrat de satelitul Cluster II in 2001 folosind un receptor de banda larga. Williams afirma ca sunete erau in afara spectrului auzului uman, astfel ca a fost nevoit sa reduca inaltimea sunetelor si sa le filtreze pentru ca oamenii sa le poata auzi.

Iata inregistrarea realizata de Andrew Williams:

Descopera Lumea
loading...

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Descopera Lumea – Galerie

Ceata plutind deasupra orasului Cape Town - Africa de Sud Hong Kong Imaginati-va locuind aici!- Hallstatt, Austria Ponte Vecchio - Italia Praga - Cehia Rio de Janeiro - Brazilia
| RSS | Sitemap | Google+ | science blog |

Chorus. Zgomotul pe care il face Universul – AUDIO