Publicat: Dum, sept. 14th, 2014

Dealurile de ciocolata din insula Bohol – Filipine

Dealurile de Ciocolata din Filipine

” Dealurile de ciocolata „. Natura ne rasplateste din plin si ne rasfata simturile cu minunile si frumusetea intalnita la tot pasul. Insa, dincolo de misterele fiecarei tari se afla si minuni geologice, la care omul nu a contribuit si care-ti taie respiratia.

Insula Bohol este casa a sute de dealuri acoperite de verdeata. Aceste Dealuri de ciocolata din Filipine sunt aproape  1,776 la numar si  realizeaza un peisaj de-a dreptul „delicios”. In sezonul uscat, acestea devin maronii, de la vegetatia uscata, de unde si numele datorat asemenarii.

Eroziunea pare sa fi fost un factor important dar singura nu poate sa explice peisajul care iti taie rasuflarea. Dorinta oamenilor de a-si explica tot ceea ce ii inconjoara a nascut cateva legende pastrate chiar si acum de cei mai batrani.

Traditia locala spune ca dealurile sunt rezultatul luptei dintre doi uriasi, care zile de-a randul au aruncat unul in altul cu stanci. Apoi, impacandu-se au parasit insula lasand stancile acolo unde se gaseau.

Dealurile de Ciocolata din Insula Bohol

Privite din departare, Dealurile de Ciocolata sunt aseamanate cu niste capite de fan care se succed unele in spatele altora. Ultimul studiu a dezvaluit existenta a 1776 dealuri raspandite pe o suprafata de peste 50 km patrati. Dimensiunile lor sunt variabile fiind cuprinse intre 30 m si 120 m inaltime.

Dat fiind aspectul lor bizar, s-a crezut la inceput ca reprezinta operele unei civilizatii stravechi. Pentru cei neavizati asemanarea dintre Dealurile de Ciocolata si tumulii artificiali denumiti  popular la noi „gorgane” sau „movile” a fost si este o realitate. Punctul comun insa consta numai in forma conica rotunjita, primele fiind opere ale naturii, iar celelalte, morminte create artificial pentru unii lideri din vechime.

Dar care este motivul pentru care au fost denumite astfel? Spre sfarsitul sezonului uscat, iarba care acopera culmile domoale capata o nuanta inchisa de maro. Arbori nu cresc decat la baza Dealurilor de Ciocolata si se gasesc in alternanta cu mici culturi de orez.

Descopera Lumea
loading...
Displaying 1 Comments
Have Your Say

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Descopera Lumea – Galerie

Alesund - Norway Ceata plutind deasupra orasului Cape Town - Africa de Sud Furtuna apocaliptica apropiindu-se de Syndey Kiev - Ucraina Millau Viaduct Franta Valletta-Malta
| RSS | Sitemap | Google+ | science blog |

Dealurile de ciocolata din insula Bohol – Filipine