Publicat: Dum, mai 4th, 2014

Masina viitorului iti va recunoaste sentimentele si te va face un sofer mai bun

masina viitoruluiMasina viitorului cu cea mai recenta tehnologie in curs de dezvoltare, din domeniul masinilor inteligente, este aceea prin care, un sistem de recunoastere faciala va permite masinii sa detecteze starile tale emotionale.

Aceste sistem va identifica atunci cand esti suparat sau furios, trist sau surpins si chiar starile de euforie, incercand sa reduca viteza masinii, pentru a ne feri de pericole.
Cercetatorii de la ECOL Polytechnique Federale de Lausanne (EFPL) au dezvoltat un senzor de emotie la bordul masinii, capabil sa analizeze trasaturile fetei, identificand cele 7 emotii universale.
Totusi, in prima faza, pentru a evita accidentele rutiere care se intampla din cauza furiei la volan sau a neatentiei, cercetatorii au decis sa se concentreze pe identificarea acestei stari, dar si pe cea a dezgustului.
Cu totii ne izbim, zinic, in trafic de soferi furiosi, nepoloiticosi, aroganti, care ne sicaneaza sau care calca acceleratia, tasnind din intersectii, injurand si incurcand pe ceilalti. Tocmai acest lucru a dus la crearea acestui sistem de recunoastere faciala, menit sa identifice aceste stari ale soferilor si facand astfel posibila evitarea unor accidente.
Cercetatorii spun ca au identificat deja mare parte din emotiile umane, insa este destul de greu sa identifice toate tipurile de stari de furie, pentru ca fiecare se exprima altfel.
In viitor, cercetatorii au intentia sa dezvolte programul sa recunoasca si alte stari ce pot reperezenta un pericol, precum oboseala si neatentie.
Atunci cand avem un pasager alaturi de noi, care ne poate tempera cand condusul nostru este periculos, este mai usor, Insa acest sistem, trebuie sa se concentreze doar pe trasaturile fetei noastre si sa identifice la timp starile emotionale care pot pune in pericol viata soferului, dar si a celorlalti participanti in trafic.
Sunt multe inca de facut si de lucrat la acest sistem, asa ca pana atunci trebuie sa fim noi insine responsabili si sa nu ne urcam la volan atunci cand am consumat bauturi alcoolice sau suntem foarte obositi.

Descopera Lumea
loading...
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Anca Dobre spune:

    sa o vedem si pe asta….

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Descopera Lumea – Galerie

Furtuna apocaliptica apropiindu-se de Syndey Istanbul Kiev - Ucraina Nava Spatiala Enterprise deasupra orasului Sao Jose dos Campo - Brazilia Praga - Cehia Rio de Janeiro - Brazilia
| RSS | Sitemap | Google+ | science blog |

Masina viitorului iti va recunoaste sentimentele si te va face un sofer mai bun