Publicat: vin, iun. 13th, 2014

Oamenii vor avea relatii afective cu calculatoarele in viitor

calculatoareleInteligenta artificiala va ajunge la nivelul celei a oamenilor pana in 2029, conferind computerelor caracterisitici umane, precum abilitatea de a spune si intelege glume, de a fi romantice si sexy, a declarat directorul de inginerie al Google, Ray Kurzweil, potrivit Mediafax.

„Ma astept ca in 15 ani calculatoarele sa ajunga la nivelul oamenilor, astfel incat sa poti avea o relatie umana cu acestea. Cand vorbesc de nivelul oamenilor, vorbesc de inteligenta emotionala, de abilitatea de a spune o gluma, de a fi amuzant, de a fi romantic, de a iubi, de a fi sexy, care sunt varful inteligentei umane, nu de ceva minor”, a spus Kurzweil, prezent la conferinta Exponential Finance din New York.

Multe dintre predictiile lui Kurzweil privind evolutia inteligentei artificiale au fost infatisate si in filmul „Her”, castigator al premiului Oscar, in care un barbat se indragosteste de un sistem de operare, scrie CNBC.

Personalitatile sistemelor de operare ale computerelor vor fi adaptate in functie de utilizator, a spus Kurzweil, situatie similara cu cea din filmul „Her”.

Calculatoarele vor oferi oamenilor posibilitatea de a-si extinde capacitatea creierului prin acces la reteaua cloud, a afirmat directorul de inginerie al Google.

In viitor, oamenii se vor putea conecta direct la cloud ca sa-si imbunatateasca nivelul de cunoastere si memoria.

Dispozitivele electronice devin tot mai mici, iar eventual vor ajunge chiar la scara unor celule, astfel ca pana in 2030 vor putea fi implantate in creierul oamenilor, a adaugat el.

Descopera Lumea
loading...

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Descopera Lumea – Galerie

Ceata plutind deasupra orasului Cape Town - Africa de Sud Hong Kong Imaginati-va locuind aici!- Hallstatt, Austria Ponte Vecchio - Italia Praga - Cehia Rio de Janeiro - Brazilia
| RSS | Sitemap | Google+ | science blog |

Oamenii vor avea relatii afective cu calculatoarele in viitor