Publicat: sâm, iun. 21st, 2014

OMS: Focarul Ebola din Africa „complet scapat de sub control”

Virusul ebola

Focarul devastator al virusului Ebola, din Vestul Africii, este „scapat de sub control”, potrivit unui inalt oficial al grupului „Medicii fara frontiere”, care ne mai spune ca grupurile de doctori sunt prezenti in intreaga zona pentru a raspunde necesitatilor existente.

Focarul a cauzat mai multe de decese decat alte boli, a declarat un inalt oficial al acestui grup. Ebola a produs pana in prezent mai mult de 330 de decese in Guineea, Sierra Leone si Liberia, conform OMS.

Organizatiile internationale si guvernele implicate trebuie sa trimita mai multi experti in sanatate pentru a intensifica mesajele educationale pentru public, cu privire la modul de a stopa raspandirea bolii.

Citeste siVirusul EBOLA avanseaza rapid in Africa. OMS anunta o crestere dramatica a cazurilor de Ebola in ultimele saptamani.

Bart Janssens, directorul de operatiuni al grupui medical a spus: „Realitatea evidenta este ca epidemia este in prezent in faza a doua, iar pentru mine acest lucru insemana ca este cu totul scapata de sub control

Virusul Ebola, care provoaca hemoragii interne si insuficienta organelor, se raspandeste prin contact direct cu persoanele infectate. Nu exista nici un tratament sau vaccin, astfel retinerea focarului se bazeaza doar pe tratamente si izolarea celor infectati pentru a limita raspandirea virusului.

Prezentul focar al virusului Ebola a izbucnit in Guineea, la sfarsitul anului trecut si parea a-si incetini propagarea la inceputul anului, pentru ca, in ultimele saptamani sa se intensifice din nou, raspandindu-se inclusiv in capitala Liberiei.

Acesta este cel mai mare focar cunoscut cu numarul cel mai mare de decese, fiind fara precedent„, a declarat Armand Sprecher, specialist in sanatate publica al grupului Medicii Fara Frontiere.

Potrivit OMS, in timpul ultimului focar Ebola, izbucnit in Congo in 1976, au fost raportate 280 de decese. Prin urmare, focarul actual al Ebola, care a cauzat pana acum peste 330 de decse si care nu numai ca nu da semne de regresie, insa pare a se intensifica, si conform specialistilor este scapat de sub control, pare a fi unul deosebit de periculos.

Ne intrebam, firesc, ce s-ar intampla daca virusul ar scapa in zone mult mai intents populate, din Europa sau Asia. Este evident ca numarul mortilor ar ajunge rapid la milioane, iar epidemia actuala a virusului Ebola s-ar transforma intr-o pandemie, ce ar putea duce la decimarea populatiei globului.

Ce este Ebola?

Sursa: Associated Press

Descopera Lumea
loading...
Displaying 2 Comments
Have Your Say
  1. marin pana spune:

    ….de aceea trebuie sa credem in stiinta,nu in religie…..Doame*Damne nu ne scapa de o asemenea(eventuala)nenorocire…..(doar ne cheama la el ar spune unii)

  2. […] Citeste si: OMS: Focarul Ebola din Africa “complet scapat de sub control” […]

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Descopera Lumea – Galerie

Ceata plutind deasupra orasului Cape Town - Africa de Sud Hong Kong Imaginati-va locuind aici!- Hallstatt, Austria Ponte Vecchio - Italia Praga - Cehia Rio de Janeiro - Brazilia
| RSS | Sitemap | Google+ | science blog |

OMS: Focarul Ebola din Africa „complet scapat de sub control”